PSORIASIS

Lukioikäisenä mun sääreen ilmestyi yhtäkkiä ihan pienen pieni punainen laikku, joka hilseili. Sitä lähdettiin sitten tutkimaan ja tuomioksi koitui psoriasis. Onnekseni mun kohdalla psoriasis on ollut hyvin hyvin lievä. Joka talvi on saattanut tulla yks kaks huomaamattoman pientä laikkua joko käsivarsiin tai jalkoihin. Ei oo tarvinnut välttämättä edes voiteita käyttää. Viimeistään kesällä kaikki laikut ovat kadonneet tiehensä.

 

Viime talvena mun jalkoihin ilmestyi jälleen perinteiset laikut. Tällä kertaa ne ei hävinneetkään, vaan laikut kasvoivat tasaisen hitaasti. Kesän auringonpaiste eikä rantaloma Kreikassakaan tepsinyt. Ehkä aavistuksen haaleni, siinä se. En jaksanut kuitenkaan asiaa sen enempää miettiä, koska laikut olivat kuitenkin vielä tosi pieniä. Olin luottavaisin mielin ja ajattelin, että ehkä ne siitä joskus katoaa. Nooh sitten tuli syksy, joka oli täynnä stressiä. Havaitsin kyllä jossain vaihees, että laikut ovat kasvaneet, mutta en jaksanut asiaa sen enempää miettiä. Kunnes NYT kun aloin selaamaan vanhoja kuvia.. Siis kattokaa miten paljon stressi vaikuttaa!! Kauheeta.

 

Vasemmalla ennen ja oikealla jälkeen 😀

 

Vasemmalla ylhäällä: heinäkuun loppu ja helteet
Vasemmalla alhaalla: elokuun loppu Kreikassa
Oikealla: joulukuu, tämän hetkinen tilanne

 

Ihan viimeisen kuukauden sisällä mulla on tullut myös selkään pieni psoriasis laikku ja jopa kulmakarvan alta löytyi yksi pikkuruinen yksilö 😀 Jepjep. Ehkä nyt olis hyvä aika tehdä asialle jotain. Voiteita oon käyttänyt satunnaisesti ja laikut on jo niiden ansiosta vaaleammat. Luulen kyllä, että pidän nyt pienen tauon voiteista ja alotan sitten kunnon tehokuurin. Tärkeimpänä nyt kuitenki stressin minimointi! Raportoin tänne sitte uudestaan, että miten on lähtenyt parantumaan. Selvennän nyt myös vielä, että mua ei haittaa yhtään nämä laikut ulkonäöllisesti. Psoriasis on osa mua ja siinä se. Arvelisin myös, että oon vieläkin päässyt aika vähällä. Ainoo vaan mikä vaivaa on kutina! Varsinkin nyt kun on talvi ja iho muutenkin kuiva, niin välillä on aika tuskaa. Tekisi mieli raapia laikut rikki.

 

Hei jos kohtalontovereita löytyy niin laittakaa viestiä ja vinkkejä!! 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s