INKIVÄÄRISHOTTI

Moi! Ootteko pysyny terveinä? Tuntuu, että joka puolella on nyt flunssaa liikkeellä.. Mullaki on ollu jotain tuntemuksia täs pari päivää. Pitää toivoa, että vielä ehtis pyörtää pois. Maistoin tos viime keväänä vasta ekaa kertaa inkiväärishottia ja vitsi että oliki hyvää. Jotenkin se aine koukutti 😀 Tulis kuitenki aika kalliiksi hakee sitä aina Jungle Juice Bar:sta taai ostaa kaupan valmispullo, joten päätin kokeilla tehä itse. Siitä tuliki heti hitti meidän taloudessa. Tehtiin joka viikko uus satsi pulloon ja oli kätevä, kun sai päivittäin ottaa jääkapista napsun jos toisenki.

 

Juomaa on tosi helppo tehdä. Sitä on myös helppo muokata omaan makuun sopivaksi esim. lisäämällä hunajan määrää. Meillä sattu olemaan just toi 130g inkivääriä, joten tein sen mukaan reseptin. Jos haluut tehdä pienempään pulloon, niin sekin käy helposti vähentämällä ainesosia.

 

RESEPTI:

130 g inkivääriä

0,6 l vettä

2 pientä sitruunaa

1 ½ rkl hunajaa

 

Kuori ja raasta inkiväärit. Kiehauta vesi kattilassa ja ota pois liedeltä. Kaada raastetut inkiväärit kuumaan veteen hautumaan ja laita kansi kiinni. Seos saa hautua noin 20 minuuttia. Siivilöi inkiväärivesi lasipulloon. Lisää sitruunan mehu ja hunaja. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä. Valmis juoma säilyy jääkaapissa ainaki sen viikon verran.

 

2 vastausta artikkeliin “INKIVÄÄRISHOTTI”

  1. Tää on tosi hyvää! Pitäis tehä kans ite. Mutta toi pullo, mistä se on? Hieno👌🏼👌🏼

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s