ROHKEUS

Nuorempana en kokenu olevani yhtään rohkea. Pelkäsin korkeita paikkoja, esiintyminen isommalle yleisölle oli maailmanloppu ja ihan tavalliset keskustelut sai mut toisinaan ahdistuksen partaalle. Muistan jännittäneeni paljon ihan pieniäkin asioita. Mietin myös tosi paljon sitä minkälainen mun kuuluis olla, vertailin itteeni muihin ja mietin mitä toiset musta ajattelee. Se oli todella kuluttavaa.

 

Paljon oon kasvanu tässä vuosien aikana. Nykyään oon paljon rohkeempi ja itsevarmempi. Toki asian kans pitää tehdä edelleen töitä. Joissain tilanteissa oon vieläkin ujo ja epävarma. Välillä niin suuresti, että sitä ennemmin antais periksi, kuin jaksais tsempata. Kai kaikilla on ne omat heikommat kohdat. Ajattelen myös, että on kuitenki ihan tervettä tuntee välillä itsensä epävarmaksi ja ei niin rohkeaksi. Ei sais kuitenkaan antaa näiden tunteiden vallata ittee kokonaan.

 

Mitä tässä välissä on sitte tapahtunut?

 

  • OMA AJATTELUTAPA: Jossain kohtaa koin herätyksen omassa mielessä. Tajusin, että se puolivaloilla eläminen ei tehny mua onnelliseksi. Niimpä mä yksinkertaisesti päätin alkaa elää rohkeempaa elämää. Se vuosi, kun uskaltauduin heivaamaan paskimmat ajattelutapani roskikseen, on edelleen paras vuosi tähän mennessä 😀
  • TÄYSILLÄ PÄIN EPÄMUKAVUUSALUETTA: Mulla on ollu todella mustavalkoiset ajattelutavat ja oon ollu ehkä aika ylimielinenki.. Se, kun elämä on mennytki aivan toisin kun oon joskus suunnitellu, on tehny ERITTÄIN hyvää. Mulla onkin tullut vakioksi tehdä aina just sitä mikä pelottaa. Jotta haluaa päästä eroon peloista, ne täytyy kohdata. Se fiilis, kun pääsee peloista yli ja voittaa ittensä on paras!!
  • AIKA: Vanhetessa viisastuu ja sitä rohkaistuu elämään omanlaista elämäänsä. On ollu kuitenki kiva kuulla vanhemmilta henkilöiltä, kuinka ne pitää vaikka mun ikästä sukupolvea tosi rohkeina. Ja nyt huomaan ite, että taas nuoremmat tuntuu olevan vielä rohkeempia.
  • YMMÄRRYS: On erilaisia tapoja olla rohkea. Jokainen myös kokee eri tavalla rohkeuden. On ollu lohdullista ymmärtää, että mä voin olla rohkea omalla tavallani.
  • ITSEVARMUUS: Tämän kasvattaminen ruokkii tietysti uskoa omaan tekemiseen. Rohkeus ja itsevarmuus kulkee mun mielestä aika käsi kädessä.
  • INSPIRAATION LÖYTÄMINEN: Tää on myös olennainen juttu. Jos tulee epävarmoja hetkiä, parasta on etsiä inspiraatiota. Itelle ainaki toimii ja alan miettiä, että no hitto miksen minäki pystyisi jos toikin kerta pystyy!! Mitä väliä sillä on mitä muut ajattelee. Kuitenki aina jollain riittää puhumista. (Öhmm.. piti toitottaa tätä kohtaa myös itelle tän blogin alotuksen myötä :D)

 

Tässä vielä tarina mun yhdestä rohkeesta teosta.

 

Aiemmin rakastin lentämistä. Yks parhaista tunteista on se, kun lentokone kiihdyttää täyteen vauhtiin. Ja se, kun on yläilmoissa yksin omien ajatusten kanssa ja tunnelmaan sopivat musat soi kuulokkeista. Noh v. 2013 sairastelun vuoksi aloin oksentaa lomalennolla. Se oli jotain niin hirveetä, että siitä jäi monen vuoden traumat päälle. Monet kerrat tän tapahtuneen jälkeen jännitin ihan helvetisti lentämistä. Tärisin ennen koneeseen nousua, otin matkapahoinvointilääkkeen ja ahdistuin lisää ahtaaseen koneeseen päästyä. Ruoan tullessa naaman eteen, yritin nieleskellä ja pidätellä oksennusta. Monet vuodet yritin itku kurkussa selvitä jotenki lentämisestä. Kunnes pari vuotta sitte halusin lähteä Australiaan ja lentää matkan yksin. Päätin kohdata pelkoni tällee sopivan vaatimattomasti 😀 Mulla odotti kaveri Australian päässä, joten ainoostaan lensin yksin. Se kannatti, nimittäin lennot sujuivat hyvin. Lähdin oikee taisteluasenteella matkaan ja ajattelin, että mä pystyn tähän!! Ja niinhän sitä helposti pystyikin. Varmuuden vuoksi mulla oli mukana matkapahoinvointilääkkeet, mutta kertaakaan niitä ei tarvinnu ottaa. Ton reissun jälkeen oonki jälleen rakastanu lentämistä ❤

 

P.S. Tulipa ikävä Australiaa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s