AKNE

Kerrompas teille tilannetta mun nassusta. Varsinkin Instagramissa kuvat hämää paljon, koska meikki + kameran automaattinen filtteri peittää näppylät. Todellisuudessa tilanne on aivan toinen 😀 Mulla on selkeesti ongelmia ihon kanssa, kun on tää akne ja psoriasis myös. Teini-ikäisenä mulle alko ilmestyä paljon näppylöitä naamaan. En kuitenkaan kauaa ehtinyt niistä kärsiä, kun aloin syömään e-pillereitä. E-pillerit poistivat epäpuhtaudet kokonaan ja kasvojen iho oli unelma monet monet vuodet. Vaihdoin 2015 ehkäisyn minikierukkaan ja tämän jälkeen kasvoilleni alkoi ilmestyä jälleen finnejä. Ajattelin alkuun, että se on ihan normaalia ja pitää vaan odottaa, että keho tasapainottuu. Näin ei kuitenkaan käyny, koska edelleen 5 vuoden jälkeen ihon kunto on tämä.

 

Ihon kunto vaihtelee tosi suuresti riippuen ihan kaikesta. Mun iho olis varmaan täydellinen, jos en kokisi tunteita tai söisin pelkästään terveellistä, ihoystävällistä ruokaa jne. Välillä huomaan, että iho on ihan ok kunnos, jos olo on onnellinen ja elämä tuntuu olevan tasapainossa. Aina vaan ei asiat niin oo, koska elämä.. 😀 Pienetkin asiat näkyy heti mun kasvoilla. Hauskaa on ollut se, että monet muut ihmiset on kokenu tän asian paljon suurempana, kun mä ite. Tässä yks hauska tarina liittyen tähän.

 

Vanhassa työpaikassa oli yks mummeli, jota kävin hoitamassa. Mulla oli töissä suurimmaks osaksi ajasta kevyt meikkivoide kasvoilla, mutta kesällä en käyttäny ollenkaan meikkiä. Viime kesänä tämä kyseinen mummeli havahtui yhtäkkiä ja huomas finnit mun kasvoilla ja kysyi ”Hyi kauhia mitä sun kasvoille on tapahtunu??” Vanhuksen mies kanssa ihmetteli ja kyseli sattuuko olemaan nyt kuukautiset ja toimiiko vatsa kunnolla, koska vatsan kunto heijastuu ihoon jne. Kävin tässä kyseisessä paikassa aika useasti, joten läheisiksi tultiin ja suoraan puhuttiin 😀 Noh yks päivä tämä mummeli pyysi mua lähemmäksi häntä ja ajattelin, että hänellä on varmaan jokin asia kuiskattavana. Hän oli kuitenki pumpannu paperiin käsidesiä valmiiksi ja mun naaman tultaessa sopivalle etäisyydelle, hän sai pyyhittyä käsidesillä mun naaman. Perusteli, että alkoholi kuivattaa finnejä ja tekee hyvää 😀 Lopulta mun finnit vaivasi häntä niin kovaa, että hän päätti tomerana soittaa tyttärelleen ja kysyä häneltä apua. Satuin juuri paikalle, kun hän aloitti puhelun. Kuuntelin eteisessä, kun hän huusi puhelimeen ”täällä on yksi tyttö, jolla on kauhian paljo finnejä. Mikä siihen auttais?” Nauroin eteisessä ihan vääränä tämän miehen kanssa. Lopulta sain ohjeistuksen mennä suoraa tietä Ekoshopista hakemaan tarvittavan avun. Mummeli ojensi jopa rahat kouraan, mutta en tietenkään niitä ottanu. Menin sitten seuraavana päivänä Ekoshoppiin ja sain sieltä vitamiinit ja yrttitipat mukaan 😀 Jännityksellä odotettiin koko loppukesä tuloksia mummelin kanssa ❤

 

Alla olevat kuvat on otettu pari viikkoa sitten. Päätin nyt vihdoin hakee apua tähän vaivaan ihan lääkäriltä asti. Oon nimittäin yrittäny vaikka mitä keinoja ja tehdä asioita oikein, mutta akne ei oo siltikään poistunu. Ainoo toive mulla on ollut, että voimakkaita lääkkeitä en halua käyttää. Lääkärillä oli suunnitelma, jota lähetään nyt toteuttamaan ja katotaan tepsiikö! Raportoin tänne sitte jossain vaihees tilannetta 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s