YLLÄS OSA 1

 

Oli niin ihanaa saapua mökille, kun lunta oli paljon ja aurinko paistoi. Eka päivä meniki paikkoja tutkaillessa ja ruokaostoksia tehdessä. Haettiin myös pizzat Eväskorista. Mun pizzassa oli savulammasta, kotijuustoa, sipulia ja tomaattia. Illalla saunottiin ja katottiin UMK-finaalia.

Sunnuntaina lähettiin aamupäivästä hiihtämään. Oli niin kätevä, ku heti mökin takaa lähti ladut. Vuos sitte kerroin Instagramissa, että hiihtäminen ei oo niin mun juttu, vaikka lapsena se oli mun harrastus. Viime vuosina oon menny ainoostaan luisteluhiihtoa ja mun nilkat ei oo tykänny siitä yhtään. Siks hiihtäminen on tuntunu niin epämiellyttävältä ja raskaalta. Ylläksellä mulla oli mukana pelkästään perinteisen sukset ja nyt oli niin kivaa hiihtää, nilkatkin kesti 🙂 Sunnuntai-iltana tehtiin vielä toinen hiihtolenkki ennen saunaa. Ainiin ja näinhän mä sunnuntaina myös Sampo Kaulasen, kun hän jakeli kaupassaan naistenpäivän kunniaksi ruusuja 😀

Maanantaiaamuna herättiinki räntäsateeseen. Onneksi sää muuttu pian auringonpaisteeksi ja päästiin pyöräilemään läskipyörillä. Katottiin aamulla netistä reittejä ja päätettiin, että mennään Kesängin kierros 20 km. Pyörien minimi vuokrausaika oli 3h, mutta ei oltu varmoja jääkö aika liian lyhyeksi, joten otettiin pyörät koko päiväksi. Toi oli mun eka kerta fatbiken päällä ja oli niin siistiä, ainaki noissa maisemissa! Pysähdyttiin välillä latukahvilaan syömään lättyä ja sitte jatkettiin taas matkaa.

 

Kierroksen jälkeen iski kauhee nälkä ja käytiin vetääs sit hampparit. Takapuoli oli aivan rikki pyöräilystä, mutta ajateltiin tehä vielä tunnin lenkki.. Koko rahan edestä 😀 Lähettiin vaan oman mielen mukaan jonnekin päin, kunnes yhtäkkiä talutettiin pyöriä järkyttävissä ylämäissä. Kyllä muuten reidet täräji täs vaihees. Ei kuitenkaa käännytty takas vaan jatkettiin sinnikkäästi matkaa. Ylhäälle päästyä kateltiin hetki ympärille ja nautittiin ilta-auringosta. Sen jälkeen alko alastulo ja oli niin hauskaa!! Vaarallista ja hauskaa 😀 Olisin voinu koska vaan kiivetä uudestaan, että olis päässy kokee taas sen alastulon.

Tiistaina mentiin laskettelemaan Ylläksen rinteisiin. Laskettelu ei oo ikinä ollu mun lempipuuhaa enkä oikeestaan tiedä edes miks.. Joka ikinen kerta laskettelemaan mennessä, mun mieles vilisee vaan kauhukuvia onnettomuuksista rinteissä. Alkuun sain hyvän tsempin päälle ja olinki melkein innoissani, kun mä selvisin. Kokoajan se oli kyllä sairaan pelottavaa, kun koko maailma vaan näky ympärillä, kun yritti lasketella alas. Lisäksi noi rinteet on tosi paljaat eli ei saanu metsästäkään yhtään turvaa. Tilanne pikkusen eskaloitu sit ku alko tuulla kovaa.. Tuli vaan ihan järkyttävä pelko perseen alle ja laskettelusta ei tullu enää mitään. Parit itkutki tuli, kun otti aivoon se laskettelu. Pelotti niin paljon ja sivureidet kramppas, kun ne ei enää kestäny aurausta 😀 Oltiin siis jopa alunperin ajateltu, että mentäis kaheksi päiväksi rinteeseen.. Noh ne ajatukset karisi hyvin äkkiä pois, yks päivä riitti 😀

 

Jatkuu seuraavassa postauksessa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s