YDIN & YSTÄVÄKIRJA MINUSTA

Luin just Aki Hintsan Voittamisen anatomia -kirjan. Hintsa puhui kirjassaan coresta eli ihmisen ytimestä. Hintsan mukaan ydin muodostuu kolmesta kysymyksestä, jotka ovat elämämme tärkeimpiä kysymyksiä: Tiedätkö, kuka olet? Tiedätkö, mitä haluat? Hallitsetko itse omaa elämääsi?

Viime aikoina on ehkä tuntunu, että itellä ei oo ollu niin vahva fiilis omasta ytimestä kuin mitä aiemmin. Tai sanotaanko näin, että peruspalikat mulla on mielestäni kunnossa. Helposti sitä vaan ajautuu tähän arjen pyörteeseen ja kiireinen elämä kadottaa tarttumapinnan. Mä olen minä, mutta en kuitenkaan 100% tunteella. Jokin pala on kadoksissa. Ehkä arjen pyörre on viime aikoina hallinnut mua enemmän kuin minä itseäni.

Sain pari vuotta sitten jouluna siskoltani lahjaksi yli kivan kirjan: Kuka minä olen? Sitä on ollu niin ihana tehdä. Sivuja on paljon, joten kysymyksiin ei oo ihan yhdessä hujauksessa vastattu. Kysymykset on välillä tosi vaikeita ja joutuu oikeesti pohtimaan mitä ajattelen/tunnen. Sitä onki kiva tehdä tälleen rennosti aina silloin tällöin. Laitan aina jokasen kysymyksen kohdalle päivämäärän jolloin oon niihin vastaillut. Niitä on kiva lukee sit jälkikäteen ja miettiä miten on vastannut missäkin elämäntilanteessa.

Aki Hintsan kirjan lukemisen jälkeen havahduin tähän ystäväkirjaan. En ollut täyttänyt sitä kuukausiin! Edellisen kerran helmikuussa.. Heti kun kaivoin kirjan esille ja vastailin muutamiin kysymyksiin tuli parempi fiilis. Oon kokenu, että kirjan täyttäminen selkeyttää ajatuksia ja rauhoittaa omaa mieltä. Tulee vahvempi tunne siitä kuka oon ja mitä haluan. Näitä asioita on huomattavasti helpompi miettiä kirjan/kysymysten avulla. Tykkään myös, että tän kirjan kanssa on aina semmonen oma tietty hetki. Tapaan mennä rauhalliseen ympäristöön ja jättää älylaitteet pois näkyvistä. Useesti on teekannu vieressä ja jotain pientä naposteltavaa. Pääsee paremmin moodiin, kun ympäristö on mukava 🙂

Kirjassa on muuten jokasella sivulla mustavalkoisia piirroksia ja niitä oon tykännyt väritellä eri värein. Se on sopivaa aivot narikkaan -puuhaa välillä jos tuntuu, että tarvii lepohetken kysymyksistä. Värittämisen jälkeen aivot jaksaa ehkä paremmin taas vastailla kysymyksiin. Huomasin muuten, että Adlibriksessa näyttäis olevan tämä kyseinen kirja tarjouksessa, vink vink!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s