”ISTUMATYÖ TAPPAA”

Nykyinen työpaikka on oikeestaan mun ensimmäinen, jossa oon lähes koko työpäivän paikoillani. Aiemmat työt ovat olleet fyysisiä eli liikettä on tullu suuntaan ja toiseen. Ennen työpäivän aikana kerääntyi helposti 10 000 askelta. Muistan kuulleeni sanonnan ”istumatyö tappaa” ja huomasinkin aika nopeesti, uuden työn alottaessa, miten kroppa menee tukkoon istumisesta. Olo oli aika järkyttynyt. Kuinka jotenkin aina on unelmoinut toimistotyöstä ja nyt sitte totuus löi vasten kasvoja 😀

Vaikka vapaa-aikani kuluu harrastaessa kuormittavaa liikuntaa, ei se silti paljoa auta, kun kahdeksan tuntia päivässä istuu. Kropasta täytyy pitää huolta myös työpäivän aikana. Meillä on onneksi töissä hyvä taukoliikuntaohjelma, joka pompsahtaa tietokoneen näytölle ja sitä pyrinkin tekeen tunnin välein. Nyt oon ottanu myös tavaksi seistä pari kertaa päivässä pidemmän ajan. Portaissa käydään myös porukalla 🙂

Enää ei oo onneksi niin jäykkä olo kropassa. Pienetkin muutokset ja jumppahetket auttaa oikeesti. Pitäis vaan muistaa nää myös niinä päivinä kun on hektistä, eikä vaan sulkee jumppaohjelmaa nopeesti kiinni 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s