MÄ PÄÄSIN KOULUUN!!!!

VIHDOIN!!

Mähän oon tässä joka vuosi yrittänyt hakea kouluun niin kevään kuin syksyn haussa. Mulla on vaan ollut se ongelma, että en oo yhtään tiennyt mitä haluan. Hakukohteet on vaihtunut vuosi toisensa jälkeen ja mua ei oo tosiaankaan kiinnostanut lukea mihinkään valintakokeisiin.. Kouluun hakeminen on vaan ollut aina sellaista kokeilua.

Oon aina kokenut, että lähihoitajaksi opiskeleminen oli välivaihe. Se oli käytävä läpi, jotta voin päästä elämässäni eteenpäin. Ja mä oon todella onnellinen, että päädyin lähihoitajaksi. Tässä ammatissa oon kokenut todellisia huippuhetkiä. Oon oppinut todella paljon elämästä ja toisista ihmisistä. Oppinut myös paljon itsestäni ja oon kasvanut ihan valtavasti näinä vuosina. Tunsin silti aina sisimmässäni, että hoitotyö ei oo mun intohimoni. Halusin päästä opiskelemaan korkeakouluun ja saada toisen ammatin.

Tänä syksynä olin jo ajatellut etten yritä hakea tällä kertaa kouluun.. Muut tulevaisuuden suunnitelmat houkutteli paljon enemmän 😀 Onneksi mua kuitenkin kannustettiin ja myös painostettiin hakemaan. Löysin kolme kivaa hakukohdetta ja ekaa kertaa ikinä päätin hakea myös tradenomiksi. Tradenomi on aina vähän kolkutellut tuolla takaraivossa, mutta oon aina vähän epäillyt onko musta siihen. Mua ei vieläkään kiinnostanut harjotella valintakoetta varten ja meninkin kokeeseen typerästi ”kahta kättä heiluttaen” 😀 Tulosten perusteella jäin varasijoille kahteen paikkaan.

Mun onnekseni yksi koulu toteutti ihan erilaista valintatapaa, mikä sopi just täydellisesti mulle! Tää oli siis myös tradenomi ja opiskelu tapahtuis pääosin verkko-opintoina. Opiskelijavalinta tehtiin valintakurssiin perustuen. Toi oli kyllä tosi hyvä, nimittäin siinä sai osviittaa mitä itse opiskelu tulisi olemaan ja olisko siihen valmis. Mä niin nautin tehtävien teosta.. Toi oli selkeesti mun juttu ja tykkäsin, että oikeesti paneuduttiin siihen alaan mihin on hakenutkin. Eikä niin, että mennään vaan yleiseen valintakokeeseen, mikä on sama kaikille. Eikä edes oo mitään psykologisia testejä tai haastatteluja.. Tehtävien avulla sain myös kertoa itsestäni ja pohtia miten sopisi ammattiin yms. Tämmösiä enemmän! Olin selkeesti parhaimmillani tehtävien teossa, kun pisteet oli sen verran hyvät, että sain koulupaikan 🙂

Tammikuussa kutsuu siis tradenomin opinnot, jee!! Nyt mulla on vihdoin suunta mun elämässäni 😀 Mä jatkan ainakin nyt alkuun ihan normaalisti töissä. Katotaan sitten vähän myöhemmin miten tulee oikeesti sujumaan opiskelu + työnteko (+blogin ylläpitäminen ja salibandy :D). Tehdään sitten muutoksia, jos tuntuu että ei pysty handlaamaan kaikkea. Vielä ei oo mitään hajua miten paljon se vaatii, mutta aika näyttää 🙂 Kaikkee ei pysty tekemään 100%, sen tiedostan. Oon kuitenkin toiveikkain mielin!

Tähän hetkeen sopii hyvin vanhat tuuletuskuvat :DD

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s