TAHINIBROWNIE + KUVIA VIIME VIIKOLTA

Mä olin ostanu täs joskus ison pussin seesaminsiemeniä ihan vaan hetken mielijohteesta. Se odotti keittiössä sopivaa hetkeä tai oikeestaan sitä hetkeä, että keksisin mitä voisin niistä tehä 😀 Noh, vihdoin viime viikonloppuna kokeilin tehä ite tahinia! Mä en oo tainnu koskaan aiemmin edes maistaa tahinia, joten se oli ihan uus juttu mulle. Sitä oli kuitenki helppo tehä, kun seesaminsiemenet + oliiviöljyn sai vaan laittaa blenderiin. En kyllä ihan ymmärtäny, kun sain menemään varmaan tuplamäärän oliiviöljyä ku mitä reseptissä oli.. Kummallista. Tahinia tulikin aika paljon, mutta mun ymmärtääkseni se säilyy pitkään jääkaapissa. Lauantaina päätin kokeilla laittaa tahinia brownieen. Nam! Tuli niin hyvää ja sopi tosi hyvin yhteen.

TAHINIBROWNIE

150g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

3 munaa

130 g fazerin sinistä

1 dl erikoisvehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl leivinjauhetta

1,5 rkl kaakaojauhetta

+ päälle tahinia nokareina

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen joukkoon ja sekoita. Sulata suklaa ja lisää taikinaan, sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lopuksi kääntele varovasti taikinaa, niin että se on sekoittunut hyvin. Laita uuni kuumenemaan 175 astetta. Valitse sopiva uunivuoka (mulla oli n. 20×30 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Lopuksi tiputa taikinan päälle tahinia nokareina. ”Sekoita” hammastikulla taikinan joukkoon niin, että pintaan jää kiva kuviointi. Paista uunissa noin 35 min.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s