OPISKELUN JA URHEILUN YHDISTÄMINEN

Ajattelin vähän kirjotella miten mä oon pystynyt yhdistämään urheilun, opiskelun ja työnteon. Sanon heti suoraan, että salibandy on tässä vähän kärsinyt. Toiselle paikkakunnalle säbätreeneihin matkustaminen vie kokonaisuudessaan mun illasta 3,5h pois ja se on aika paljon. En oo pystynyt käymään treeneissä enää tavalliseen tahtiin. Opiskelujen alkamisen jälkeen oon käynyt ehkä kerran viikossa treeneissä.. Nyt en oo ottanut siitä mitään paineita, sillä ei oo ollut pelejäkään mitä varten olis ollut ihan pakko käydä.

En oo kuitenkaan ihan toimettomaksi jäänyt, vaan edelleen urheilen muutaman kerran viikossa, hieman eri tavalla vaan. Enimmäkseen on tullut käytyä hiihtämässä, mutta myös luistelu, juoksulenkit ja kotijumpat on näkyny mun arjessa. Työpaikan kuntosali on ollut nyt kiinni, muuten olisin voinu käydä sielläkin. Mä ehdin siis kyllä edelleen urheilla, eihän se vie kuin vain max tunnin illasta.

Mulle urheileminen on äärimmäisen tärkeää ja liikunnan tarve tulee niin luonnostaan, ettei mun tarvii hirveesti ponnistella saadakseni itteäni sohvan pohjalta ylös. Mutta mä ymmärrän, että se voi vaatia paljon itsekuria. Ymmärrän, että 8h työpäivän jälkeen + parin kolmen tunnin opiskelujen jälkeen olis helpompi vaan mennä nukkumaan tai kattoo telkkaria. Mutta mulle se vaan ei toimi.. Tuun entistä väsyneemmäksi, mieli ja keho voi huonommin enkä saa oikeesti nollattua päätäni. Paras tapa mulle itelle on siis ollut pitkän päivän jälkeen raitis ilma + lempeä liikunta. Vapaapäivinä / kevyempinä päivinä tykkään sitten vetää kovempaa reeniä 🙂 Toki joskus on niitä poikkeuspäiviä, kun ei vaan jaksa liikkua. Seki on täysin ok.

Uskon, että liikkumisen avulla mä jaksan pyörittää niin hyvin tätä välillä aika hektistäkin arkea. Työnteko ja opiskelu sujuu, kun on liikunnasta ja sen myötä hyvistä yöunista saanu energiaa. Hei ja seuraavana mun ostoslistalla ois sporttilasit! 😛 Pitääpä käydä ehkä viikonloppuna kattomas.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s