TIKKUPULLAA + PÄÄSIÄISÄHKY

Pääsiäisenä tuli tehtyä kaauuan haaveilemaani tikkupullaa! Perjantaille oli sovittu eväsretki nuotiolle ja nyt oli kerranki aikaa ja halua tehdä taikina. Tein tavallisen, vähän pienemmän pullataikinan ja annoin kohota sen tunnin verran. Sen jälkeen tein jo kotona omat taikinapötkylät ettei tarvii ulkona alkaa sotkeen. Sai sit vasta nuotiolla ottaa kätevästi pötkylät pois elmukelmuista ja pyörittää tikun ympärille. Toi oli kyllä hyvä kikka! Taikina ehti sit kohota hetken vielä elmukelmun sisällä. Tikkupullien kans meillä oli vaniljajätskiä ja vadelmahilloa, nam. Pötkylöitä tuli niin paljon, ettei kaikkia jaksanu nuotiolla syödä, joten tein ylimääräsistä vielä myöhemmin päivällä dallaspullia. Niistä tuli tosi meheviä, kun taikina oli päässy kohoamaan useaan otteeseen. Täyte oli muuten helppo! Maito + vaniljakreemijauhe vaan sekaisin, sit sose levitettiin pötkylän pituudelle ja pötkylä kierrettiin rullalle. Kananmunalla voitelu ja sit uuniin!

Pääsiäinen piti sisällään aika paljon kivaa ohjelmaa. Oli parit synttärikahvittelut, ystävän näkeminen, pääsiäiskokko, ulkoilua jne. Koko pääsiäinen ei ollu kuitenkaan ihan yhtä ruusuinen 😀 En tiedä mistä tulin ihan jäätävän pahalle tuulelle.. Mä olin yks hermoraunio kokonaisen vuorokauden. Tuntui ettei mikään onnistu, kun KAIKKI meni pieleen. Tai kyllä mä itseasiassa tiedän mistä johtui.. Mulle käy nimittäin useesti näin, jos vedän överisti herkkuja enkä pääse urheilemaan. Lisäksi naisten hormonit + mua otti yleisesti aivoon tää koko koronatilanne, ku olis ollu niin kiva järjestää vaikka jotkut bileet 😀

Nojoo nyt eletään jo perjantaissa, joten arki rullaa ja olo on helpottunut. Lääkkenä on ollut siis tavallinen kotiruoka, säännöllinen ruokarytmi, vedenjuonti, liikkuminen ja töiden teko. Eli ihan perus meininki. Mä en tiedä miks mun pitää edes vetää niitä herkkuja niin överisti, kun tiedän jo valmiiksi ettei siitä seuraa mitään hyvää. Ei vaan osaa lopettaa kesken 😀 Niin ja oli muuten tosi fiksua, kun piti vielä vimppana vapaapäivänä eli maanantaina käydä ostaas kaupasta -50% alennuksessa olevat pääsiäiskarkit.. 😀 Nyt ne tuolla kaapissa houkuttelee. Ja on itse asiassa tullu vähä jo naposteltuaki..

Tässä nää pääsiäisen ihanat ja seesteiset kuvat 😀

2 vastausta artikkeliin “TIKKUPULLAA + PÄÄSIÄISÄHKY”

  1. Moi! Vaikutat tosi rennolta, jalat maassa olevalta ja fiksulta tyypiltä. Saanko kysyä minkä ikäinen oot? 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s