LENKKARIOSTOKSILLA

Vitsi miten vaikeeta on ostaa hyvät lenkkarit!! Tää on kyllä ehkä vähä nolo tarina, mutta kerrotaan silti 😀

Mulla on ollut kolme vuotta käytössä ihan parhaat lenkkarit: New Balance 1400V5. Niillä mä juoksin niin pitkiä kuin lyhyitäkin matkoja ja ne sopi mun jalalle täydellisesti. Nyt oli kuitenkin aika ostaa uudet ja se osoittautuikin tosi vaikeeksi NB:n jälkeen 😀

Mä olin etukäteen ottanut selvää ja mietin millaset lenkkarit haluan.. Mietinnässä oli vaihteeksi jokin pitkän matkan lenkkari, jossa olis pikkasen enemmän vaimennusta. Päädyin Asics GT-2000 9 Knit -malliin. Ne oli mulla testissä lähes kuukauden, mutta juoksusta ei tullut mitään. Mun ongelmalliset nilkat kipeytyi ja sääret myös ihan poikkeuksellisesti. Askel oli myös jotenkin tosi raskas näillä. Palautukseen meni.

No sitten lähti kokeiluun Brooks Ghost 13. Näistä jo ajattelin, että nyt löytyi sopiva kenkä! Pitkillä matkoilla tää toimi ihan hyvin, mutta lyhyemmissä ja terävemmissä juoksuissa/hypyissä lenkkari oli liian löysä ja iso. Mietin jo kehtaanko käydä taas palauttamassa, mutta pakkohan mun oli. Kun ei kerta sopinut niin hyvin jalkaan, en halunnut turhaan maksaa yli satasta. Ja siis totesin tässä vaiheessa, että en mä jaksa pitää montaa eri lenkkariparia.. Haluan yhdet monipuoliset 😀

Alko pieni tuskanhiki nousta pintaan. Miten ihmeessä mä voisin löytää hyvät lenkkarit? Olin myös kaupassa testaillut New Balancen eri malleja, mutta mikään ei tuntunut hyvältä. Yritin etsiä ulkomaisista verkkokaupoista tota mun aikaisempaa mallia, ei löytynyt. Onhan tosta tullut uudempi malli kauppoihin, mutta en tykännyt siitä 😀 Oonpas vaikee… Ja myönnän, mä oon välineurheilija! 😀 Mutta kun on tottunut tiettyyn tasoon ja ainakaan mulla ei kulje juoksu yhtään jos on huonot kengät.

Selasin nettikauppoja ja löysin lopulta parit kengät, jotka näytti ulkomuodoltaan aika samoilta kuin ne mun vanhat NB:t: Saucony Fastwitch 9 sekä Adidas Adizero Boston 9. Kevyet ja nopeat kengät. Päätin luopua mun aiemmista ajatuksista, että olisin ostanut pitkän matkan lenkkarit, koska nyt mä vaan en osannut sellaisia ostaa. Mä laitoin tilaukseen molemmat kengät. Kokeilin ihan vaan kotona kumpaakin ja vihdoin olin löytänyt hyvät! Kummatkin tuntui mulle sopivilta. Harmi vaan Saucony oli vähän liian pieni. Se olis ollu näppärämpi laittaa jalkaan. Adidaksen kengissä noi nauhat on vähä nihkeemmät 😀 Mutta en jaksanut enää alkaa säätää sen enempää! Pidin siis Addut ja voi kun mä oon tykännyt 🙂 Nyt on taas juoksulenkit maistunut.

Huh. Toivottavasti näillä mennään taas muutama vuosi. Oli meinaan sen verran raskas ostoprosessi 😀 Itse aiheutettu kylläkin, mutta… Kyllä juoksemisen pitää tuntua hyvältä! Vinkkinä siis, että kokeile vaihtaa lenkkareita, jos juoksu ei meinaa kulkea 😀

Yksi ajatus artikkelista “LENKKARIOSTOKSILLA”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s