ORAVANPYÖRÄ

Elämä on kyllä niin hassua.. Sitä vaan tottuu ja sopeutuu. Miettii, että 2020 tammikuu-helmikuu olin ottanut just lopputilin ja päätin elää rennompaa elämää. Tein sijaisuuksia hoitoalalla ehkä kolmena päivänä viikossa. Se tuntui täydelliseltä! Sain käytännössä ite valita minne meen töihin ja minä päivänä. Työpäivät oli usein sijaisena lyhyempiä n. 6h kestäviä. Päivän aikana ehti tehdä paljon muutakin kuin töitä, luovuus alkoi kukoistaa ihan uudella tavalla ja musta kuoriutui kodin hengetär. Okei, ehkä mä silti vähän laiskistuin.. Kuitenkin mä ajattelin silloin, etten enää ikinä halua tehdä viiden päivän työviikkoa. Kuinkas kävikään? 😀

Vuoden päästä tosta mun elämä oli yhtä oravanpyörää. 100% päivätyö, opiskelu ammattikorkeakoulussa, urheilu/salibandy + blogin kirjoittaminen. Siihen päälle vielä sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen. Nyt kun ajattelee kevättalvea niin huh! On ollu aikamoista 😀 Sitä vaan silloin eli sitä hetkeä ja ajatteli yks tehtävä kerrallaan. Ja hyvin mä siitä selvisin. Koin, että kaikki oli kuitenkin ihan hyvin tasapainossa keskenään. Nyt jälkikäteen ajateltuna, en aio kyllä tulevana syksynä mennä tohon samaan oravanpyörään. Pidemmän päälle tommonen elämä ei vaan toimi ja sitä palaa helposti loppuun.

Mä oon nyt vähän rauhottanut tahtia ja se on tuntunut hyvältä. Syksyllä kuitenkin alkaa taas vähän samanmoinen rutistus. Oon miettinyt, että otan ainakin pikkasen vähemmän kursseja. Tein nimittäin keväällä jonkin verran extraa! Lisäksi helpottaa se, että treenimäärät on vähän vähentyneet.. Ja blogin suhteen on rennompi ote 🙂

Jotenkin on niin ristiriitasta, kun mä en tykkää yhtään tästä nykyajan kiireisestä elämästä, mutta silti sitä elää ja tekee itelle sen kiireen. Koen nimittäin, että kiire on aika pitkälle itse aiheutettua. Toisaalta kiireisenä tuntee olevansa elossa ja saa eri tavalla aikaan asioita. Oon nimittäin huomannut sen, että jos elämä on liian kevyttä eikä oo haasteita, ei siitä kovin paljoa nauti ja helposti laiskistuu. Toki laiskuuskaan ei haittaa, välillä saa ja pitää olla laiska! Mutta silloin mulla ei jää tavallaan mitään käteen.. Kaikki tuntuu tasapaksulta. Toisaalta kiireetön elämä tuo paljon muita mahdollisuuksia esim. läheisten näkeminen, luovuus ja stressin vähentyminen jne.. Kaikella on puolensa.

Tällä hetkellä unelmana olis tehdä tulevaisuudessa 4 päiväsiä työviikkoja ❤ Toivottavasti uusi ammatti mahdollistaisi sen myös palkkansa puolesta. Eli vaikka tekiskin yhden päivän viikossa vähemmän töitä, pysyis palkka kuitenkin suht samana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s