TERAPIASSA

Olin haaveillut terapiassa käymisestä monen monta vuotta.. Mun on ollu vaan tosi vaikee alottaa sitä prosessia. Mielessä pyöri paljon eri kysymyksiä.. Mitä jos en löydä heti itelle sopivaa terapeuttia? Onko raskasta käydä monella eri tyypillä ja aina alottaa alusta tutustuminen? Paljonko tämmönen sitten kustantaa? Näiden kysymysten johdosta päätin jättää asian sikseen ja odottaa parempaa hetkeä.

Parempi hetki koitti kevättalvella, kun sain vihdoin ja viimein aloitettua terapian! Meillä tuli kaverin kanssa tästä keskustelua ja hän vinkkas mulle terapeutista, joka vois sopia mulle. Olin heti innoissani ja laitoin terapeutille viestiä. Okei, melkein kuitenkin livistin 😀 Mua alkoi mietityttää, onko nyt vähän liian raskasta ottaa taas yks juttu mukaan mun muutenkin kohtuu kiireiseen arkeen. Halusin olla kuitenkin sen verran utelias ja kattoa miltä tuntuu. NYT oli se hetki 🙂 Kun ensimmäinen tapaaminen vihdoin koitti, mulle tuli heti hyvät vibat. Oli aika jännittävää ja samalla toosi mielenkiintoista. Ja voi vitsi, onneksi mä menin! Mä oon ollut niin onnellinen tästä.

Mä oon kokenut itelleni sopivaksi rytmiksi käydä suunnilleen kerran kuukaudessa. Odotan aina innolla seuraavaa kertaa ja harmittaa, kun käynti menee niin nopeasti ohi. Hintakaan ei oo mun mielestä yhtään paha! Mielelläni maksan siitä, että voin henkisestikin hyvin. Itseensä on hyvä sijoittaa, ainakin tämmöisessä asiassa 😀 Mä oon muuten aina tykännyt kehittää itseäni ja analysoida omia toimintatapojani. Mulle on tuntunut luontevalta jutella terapeutille ja oon saanut tästä paljon irti jo nyt. Tiedän kuitenkin, että meidän matka on vasta ihan alussa. Ja tiedän myös sen, että kaikista hienoista oivalluksista, mun mieleen jää vaan ihan minimaalinen osa 😀 mutta tärkeitä nekin!

Miksi sitten menin terapiaan? Mulla ei ollut sillä hetkellä mitään akuuttia ongelmaa ja kieltämättä tuntui vähän hassulta istua ensimmäistä kertaa sohvalle, kun en tiennyt mistä sitä aloittaisi. Mä oon kuitenkin jo vuosia ajatellut, että kaikkien olisi hyvä käydä terapiassa! Ja ainakin itellä on ollut paljon käsittelemättömiä asioita, mitkä on ehkä halunnut unohtaa, mutta silti ne nostaa aina välillä päätään. Lisäksi onhan meillä kaikilla omia kipupisteitä ja typeriä tapoja toimia..

Kaikilla on tietysti omat tavat käsitellä asioitaan. Mä suosittelen kuitenkin vahvasti juttelemista ns. neutraalin ihmisen kanssa, joka osaa katsoa tilanteita ihan omasta kulmastaan. Ja ennen kaikkea suosittelen juttelemaan ammattilaisen kanssa. Parastahan tässä on se, että sitä voi oikeesti saada apua. Pitää vaan uskaltaa heittäytyä mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s